Tuesday, February 15, 2011

Kompilasi 39 gol dan beberapa assist dari Thierry Henry pada musim 2003/04. Aku masih ingat lagi diwaktu balik dari tengok match liga musim tu, muka sentiasa senyum je sebab tak pernah kalah. Memang best menganjing fans Man Utd yang angkuh. Masa tu Chelsea masih lagi pasukan 'ayam-ayam' sebab masih belum dibeli Roman Abramovic.


Reaksi anda:

Tagged:

8 comments:

  1. INI kata2 fan team lain..bukan aku yg kata...."fan2 arsenal hanya boleh berbangga unbeaten arsenal yg dulu sedangkan team arsenal sekarang dah tak ade lagi unbeaten"..arsenal dah tak ade unbeaten lagi bai..,,ini tahun 2011.....bukan tahun 2003..yg sejarah tetap jadi sejarah...sebagai fan,org hanya bercerita zaman sekarang bukan trofi dulu..,,sejarah hanya boleh jadi panduan utk masa depan.itu lah hakikatnya,,....

    ReplyDelete
  2. pencapaian itu hak kita untuk berbangga. peduli apa fans lain nak kata apa. jgn mudah teracun kata2 org. nak jadi fans sejati hati kena kental, xleh lemah semangat. standard la bakar-membakar antara fans tp jgn mudah mengalah.

    setakat menang double, treble tu byk team yg dah buat.. tp unbeaten?

    ReplyDelete
  3. manchester united menang trofi lima sekali gus..arsenal boleh buat..??,,unbeaten??..brape banyak trofi unbeaten tuh..,,unbeaten tu bukab satu rekod yg besar..,,
    Ia hanya rekod kebangsaan di BPL sahaja..,,itu zaman2 lehman,gelbelto silva..sekarang???...kalau kita nk duk bangga sejarah baik sokong liverpool lagi banyak dpt trofi 18x..UCL 5x..,,ko jgn ckp aku anti ko plak.haha..,,,

    ReplyDelete
  4. aku dah kata, semua org berhak dgn pandangan masing2.. aku siap alu2 kan org komen, nape lak aku nak anti ko. lolz.

    unbeaten mmg xde piala, tp ianya pencapaian yg boleh dibanggakan.. even football professionals pn agree bukan senang nak buat rekod mcm ni.. jd siapalah kita yg lebih byk main futsal dari bola padang. tp aku xtau la kot2 ko bekas player pro kt malaysia ni.

    abis tu ko igt liverpool je ke yg bleh citer sejarah? arsenal pn boleh la bang. haha. cuma masa rekod unbeaten ni aku dpt tgk dan feel sendiri mcm mana bestnya menganjing fans team2 lain. x sama bdk2 yg sokong liverpool skang.. sbb sejarah liverpool power time mak bapak diorang.. maybe yg menang ucl tu boleh la kalo nk dibanggakan.

    ReplyDelete
  5. diorg menganjing fan2 arsenal yg sokong arsenal dah 6 tahun x dpt piala...diorg kata baik tukar kelab je drpd sokong team yg x dpt ape2 piala..,,sejarah arsenal tak boleh lawan liverpool dan manchester united sbb piala diorg lagi banyak dari arsenal..,,

    bak kata fan chelsea klu nk cite sejarah g jadi cikgu sejarah..hahahaha..,,,
    aku adalah pemerhati bola sepak..bukan pemerhati politik yek.haha..

    ReplyDelete
  6. biasalah bang.. mcm aku ckp td, jgn cepat mengalah.. standard la jd fans bolasepak. menganjing pasukan lawan adalah satu kemestian. zaman aku menganjing diorang dah lepas.. skang aku plak kena.. sometimes you're on top, sometimes you're at the bottom. jatuh bangun aku tetap bersama arsenal. tp aku lg respek fans liverpool yg betul2 hardcore support team diorang.. walaupun cuma dpt merasai ucl 2005, dan team pn dah hampir nak lingkup, diorang still 'YNWA'.

    aku peduli apa ngan fans chelsea atau man utd nak ckp. hati aku mmg tegar dan kental pada sebarang kata2 pedas diorang. fans chelsea tak suka sejarah sbb diorang xde sejarah. dan itu juga akan digunakan oleh fans man utd untuk counter chelsea. mmg man utd yg terhebat kt epl skang dan hampir menyaingi rekod liverpool. tp aku xkesah pn benda tu semua.

    ko ni dari td, fans tu kata mcm ni, fans tu kata mcm tu.. baik ko jgn dgr ckp diorang.. ko teruskan je sokong team mana yg ko nak sokong.

    ReplyDelete
  7. ko tahu sebab ape fans liveerpool masih hardcore lagi dan masih ramai peminat?????...

    INi faktanya yg aku akan bagitau ko..

    1) diorg ade Gerrard yg masih setia ngan liveerpool..,,jadi diorg tak kisah team liveerpool jatuh walau cam mne pun.(maksud aku ade pemain berpengalaman)

    2) diorg ade torres dan ade pemain2 star.(sebelum torres ke cheslea). sampai fan2 dia tak terima torres ke chelsea..,,

    3) diorg telah dpt juara UCL 2005.jadi ucl lagi besar ganjaran dari EPL walapun diorg tak juara EPl utk tempoh 1 dekat.(lame tu).

    4) diorg lagi banyak dpt UCL dari manchester united sebanyak 5 kali.MU 3 kali.

    5) diorg x kisah piala EPL liveerpool dah pegang 18 kali arsenal 13 kali.

    ~macam mne pulak dengan arsenal...ha.....
    ni dia...~

    fan2 arsenal memang tak ramai berbanding MU,chelsea dan liveerpool..kelab MU lah org paling suke sekali ye tak dan kelab paling disegani di England.(budak kecik pun kenal manchester united).haha..,,

    ~~Ini puncanya knp fans2 arsenal tak ramai..,,


    1) arsenal tak ade pemain2 berpengalaman seperti yg aku sebutkan diatas.Jadi, peminat tak tau nk sokong sape.

    2) takkan la brader2..otai2..nk sokong team budak sekolahkan..tak ade kelas la bai..,,ini betul bukan aku ckp main2..(ko tgk umur2 pemain2 arsenal).masih mentah dan kebudakkan.

    3) setiap pemain kene lah setia dgn kelab dia..jadi peminat pun akan tetap setia..contoh gigs,gerrard..Aku yakin kalau pemain2 arsenal yg berpengalaman ade lagi di arsenal dan setia pada kelab,peminat pun akan sentiasa ade je.tak berganjak.
    contoh,kalau ade ROBERT PIRES mesti fan2 arsenal ada lagi.
    -ROBERT PIRES player yg aku paling kagumi selain henry..

    4) team arsenal masih tak mampu lagi kalahkan team2 besar mcm manchester united.biar kalah team ayam2 tapi jgn kalah team2 besar.
    Sbb kalau arsenal kalahkan team besar org akan respek sikit.

    5) arsenal kalau nk kalah biar kalah tipis contoh 1-0,2-1..ni tak kene belasah 4-1,3-1,3-0..pergghh...nampak sgt arsenal ni belum mampu menandingi team power2..mesti tak boleh beat.

    6) arsenal dah 6 tahun tak dpt ape2 piala/trofi.jadi nk ke org sokong team yg tak ade dpt piala.logik tak?.

    7) arsenal tak konsisten dan tidak dahagakan kejuaraan.hanya berfikiran main cantik dan menarik tapi ape pon tak dpt.(taktikal kene tukar)..kene main agresif dan bermain dgn keras.
    sampai Arsene Wenger kene kutuk,tapi kritikan drpd org bukan nk dengar..keras kepala dan asyik ikut falsafah dia je.ye tak.lemah tul aku tgk.

    8) arsenal tak ade pemain2 star mcm rooney,drogba dan torres..ROBEN VAN PERSIE tu memang pemain star tapi tak star mcm mereka.ko pahamkan.
    kebanyakkan peminat akan sokong team yg ade star selain pemain pengalaman.

    (arsenal ade star??.bagitau aku spe ade star kt arsenal??)..febregas pemain star..dia jadi star, ada nama masa kt arsenal.jadi pembelian AW memang tak ade pemain bintang.yg aku tahu Arshavin je pemain paling mahal...

    9) lagi....tu je lah

    --kalau ade peperiksaan pasal bola mesti aku lulus..hehe..,,8 point aku bagi..brape markah aku dpt belum masuk liveerpol punya point.


    *mintak maaf lah kalau2 ade ayat yg aku tulis penuh emosi..,,
    Ini aku nk luahkan sahaja.tak ade kene mengena dgn owner blog ,fans, dan lain2.

    bagi aku team arsenal ni team yg low profile.tak megah2 mcm team lain.x tau la pendapat owner blog ni.

    ReplyDelete
  8. wow panjangnya komen..~ pasal liverpool tu aku malas nak reply, mungkin btol, mungkin tak point ko tu.. hanya diorang je yg lebih tau kenapa sokong liverpool.

    ada aku kesah kenapa fans Arsenal x ramai? yang aku kesah hanyalah Arsenal. yang lain2 tu boleh pergi mamp.. tp memandangkan ko dh komen pjg, aku reply la point2 yg ko dah nyatakan.

    1) arsenal bkn xde pemain yg berpengalaman, cuma kurang pengalaman. Pemain yg jatuh dlm kategori berpengalaman ialah Clichy, Sagna, Arshavin, van Persie dan Fabregas.

    2) ko silap, ada je brader2 yg sokong Arsenal. Ko patut join match gathering AFCSM yg diorang selalu buat kt eckywoobe sports cafe. kat situ ko nampak otai2 fan arsenal. lg satu org ternama pn ada sokong arsenal seperti:

    a)Queen Elizabeth II & Prince Harry
    http://www.mailonsunday.co.uk/news/article-450089/The-Queen-self-confessed-Arsenal-fan.html

    b)P Diddy
    http://www.digitalspy.co.uk/showbiz/news/a39187/p-diddy-stays-loyal-to-arsenal.html

    c)Jay Z
    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/2797682/Jay-Z-I-want-Cheryl-Cole.html

    dan byk lagi...

    3) Arsenal pn ada player yg loyal. kalau dulu Bergkamp yg main sampai retire skang ada van Persie, Clichy

    4) mmg rekod Arsenal dgn team besar x berapa nak elok terutama sekali musim lepas. tp skarang team kita sedang improving contoh musim ni kita menang dgn chelsea dan barcelona. man u tu nnt tunggu kt emirates.. insyallah..

    5) kalau dah kalah tu kalah jugak lah.. tak kira berapa keputusannya. aku tak kesah lansung.. aku cuma harapkan arsenal menang.

    6) logik, masih ramai yg menyokong sbb bkn semua fans 'glory hunter'

    7) main x konsisten bukan sbb taktik tp sbb masalah set pemain yg ada skang.. kurang pemain berpengalaman

    8) wenger mmg tak pernah beli star sbb beliau hanya menghasilkan star. pemain star yg dihasilkan:
    a) patrick vieira
    b) ashley cole
    c) thierry henry
    d) marc overmars
    e) robert pires
    f) cesc fabregas
    g) robin van persie
    h) samir nasri
    i) bacary sagna
    dan mungkin jack wilshere dan wojiech szczesny satu hari nanti.

    rooney dan drogba bkn star sewaktu diorang dibeli. rooney pemain muda yg baru nak naik tp man u bayar sampai hampir 30 juta. drogba xde sapa kenal sebelum masuk chelsea. c ronaldo sewaktu dibeli man u pn belum star lg. contoh team yg beli player star:
    a) real madrid - beckham, nistelrooy, zidane, figo, c.ronaldo
    b) barcelona - thierry henry, villa
    c) liverpool - torres
    d) chelsea - ashley cole, crespo, shevchenko, ballack, deco, torres.
    e) man utd - rio ferdinand, berbatov, tevez
    f) man city - tevez, david silva
    g) spurs - van der vaart.

    dan tak ada point2 yg diatas yg mempengaruhi sbb apa fans kurang ke byk ke.. ianya bergantung kepada individu itu sendiri utk menyokong pasukan masing2.

    jgn risau la zizie, ko sentiasa dialu-alukan menghantar komen.. after all, we are just arsenal fan.. either true gooner or a glory hunter.. tp kalau boleh jgn la jd glory hunter.. hahaha

    ReplyDelete