Tuesday, September 21, 2010

Sehingga kini, Almunia berjaya memanfaatkan peluang dan kepercayaan yang diberikan kepada beliau. Walaupun aksi beliau agak tidak meyakinkan pada perlawanan pembukaan menentang Liverpool tempoh hari, Almunia semakin kurang melakukan kesilapan yang biasa beliau lakukan pada perlawanan selepas itu termasuk ketika menentang Sunderland minggu lepas.

Menurut laporan The Sun UK, Almunia menyeru rakan sepasukan supaya membentuk naluri membunuh pada diri masing-masing jika mahu merangkul kejuaraan Liga Perdana Inggeris. Sikap lantang bersuara ini sangat bagus, bukan hanya setakat kenyataan dimedia malah Almunia juga perlu lebih tegas dipadang selaras dengan status beliau seorang pemain senior.

Video dibawah mempamerkan aksi cemerlang Almunia pada musim terdahulu sebelum prestasi beliau merosot agak teruk pada musim lepas. Sila kira berapa sepakan penalti yang beliau berjaya selamatkan.



Reaksi anda:

Tagged: ,

4 comments:

  1. almunia ok lagi..
    flopbianski tu yg payah skit...
    tgk jer aksi dia pagi kang...

    ReplyDelete
  2. cilaka patot la suara negro kat lagu video almunia ni mcm kenal...
    lagu bloc party rupanya..
    jadi mcm sial dah skrg ni....

    ReplyDelete
  3. luas jugak ye pengetahuan ko pasal muzik.. aku lansung tak tau.. tp lagu ni cm best jer.. haha

    ReplyDelete
  4. haha..
    takde la bro..
    kebetulan muzik yg dorang guna utk video2 ni aku kenal..
    tu yg aku tau...
    tapi serius bloc party dah berubah lain sgt..
    huhhhh..

    ReplyDelete